Таро шамани значението на картата е дървото на вселената. Таро шамани: оформления и значения на картите. Значения на малките аркани

Днес шаманското Таро е едно от най-мистичните колода карти, предвещаващи не само бъдещето, но и важни отправни точки на настоящето. Мистериозната колода, състояща се от главни и малки аркани, олицетворяващи духовете на Мистериозната гора, е в състояние да разкаже за тайните на Вселената на всеки, който с чисто сърце търси помощта на древна магия.

Таро шамани - мистериозна колода, която помага на тези, които искрено питат

Истинското доверие към шаманите на Таро в предсказването на бъдещето и подреждането на трудни въпроси от миналото гарантира не само най-бързото, но и най-точното гадаене. Как да се научим да разбираме древните карти на шаманите?

Възможности на шаманското таро

Скептичните хора са недоверчиви към карти и всякакви магически манипулации с помощта на външно просто тесте. За прогнози се избират много карти, с различна йерархия на арканите, със сложна и лесна интерпретация. Магьосниците с дългогодишна практика избират колода, която не само могат да разберат, но и да усетят уникалните комбинации от определени знаци.

Шаманските карти не са просто набор от символи или цветни картинки, това е визия на случващото се от напълно неочакван ъгъл. Ако искате да се отдалечите от скучното ежедневие и да погледнете света, който отдавна е отегчен, по съвсем различен начин, тогава Tarot Shamans е точно това, което търсите.

Всяко магическо действие, особено гадаене, се нуждае от определени атрибути. С помощта на карти от необичайно тесте ще видите собствената си душа, възможности, за които дори не сте знаели преди, както и предопределени повратни, съдбовни „точки“ в личния или творческия си живот.

Характеристики на шаманското таро

Гората, като основен мотив на изображенията на картите, е по-скоро символичен, отколкото ясен знак. Значението на Мистериозното убежище на шаманите може да се тълкува по различни начини, добавяйки модерно очертание към древния елемент.

И така, гората е свят с растящи, като дървесни клони, бариери, а рутинното ежедневие е само пречка, която ви пречи да видите слънчевата светлина, тоест бъдещето. С помощта на карти от завладяващо ярко тесте ще можете да изхвърлите всичко излишно, чуждо и накрая да разберете собствената си съдба. Гаданията на шаманите допълват голямата картина, позволявайки ви да изградите холистична прогноза, а не отделни непоследователни събития.

Tarot Shamans ви позволява да получите пълна картина на случващото се

Ако все пак сте решили да гадаете и сте подходили към избрания магически път с цялата сериозност, тогава потърсете помощ от древната сила и сила на шаманите, които са пренесли произхода на свещената магия през вековете.

Хилядогодишна история на шаманската колода

Шаманизмът включва не само магия, но и някакъв вид философия, която е доста трудна за разбиране. Поотделно всички компоненти на учението на шаманите може да изглеждат безсмислени, но заедно те ни позволяват да се докоснем не само до миналото, но и до тайната, но такова примамливо бъдеще.

Човек, надарен само с пет основни сетива, чрез които околният свят се оказва по-смислен и ясен, не е в състояние веднага, без подходяща подготовка, да осъзнае практиките на шаманските народи. Разширяването на вътрешното познание, като заложена, но скрита сила, става постепенно, без бързане.

Традициите на хората, живели преди много векове, се оказаха по-многостранни и дълбоки, така че обикновеният съвременен жител на мегаполис просто не е в състояние да открие източника на древната магия и да усети всичките й предимства.

Шаманизмът, който премина през всички изпитания, сполетяли човечеството през дългите векове, на практика не се е променил. Примитивното изкуство на гадаене е останало същото, но остава на човека да направи невероятно откритие за себе си.

Авторитетните шамани се обърнаха към стихиите на природата за помощ, които се нуждаеха от съвет и които се нуждаеха от силна подкрепа. Природата, която в днешния свят често е забравена или дори напълно пренебрегвана от щедрите си дарове, отвръща с взаимност. Връщайки се към магията на шаманите, просто усещате силата на хармонията на всичко във Вселената.

Шаманизмът е вяра във връзката на човек с духове от другия свят, което позволява на човек да черпи сила от елементите, да се адаптира към тях и да научи нещо дълбоко, дълго скрито в душата. С помощта на древен произход, изкуството на шаманите с подаване на светлинна магия ще отвори съвсем различен свят за вас.

Външен вид и йерархия на колодата шамански карти

Структурата на тестето с точния брой на определени карти не е случаен избор, а целенасочена магическа манипулация. Общо шаманското Таро се състои от седемдесет и осем символа, отпечатани върху картите.

Ако разгледаме вътрешната структура на Таро на древните шамани, тогава може да се проследи логическа последователност от важни и второстепенни символи. В очакване на бъдещето вашите помощници ще бъдат:

  • главни аркани (има общо двадесет и две карти);
  • петдесет и шест малки аркана;
  • четири костюма, представляващи елементите на Земята.

Таро Шамани - тесте, състоящо се от 78 карти

Името в тестето на древните шамани е различно от обичайните карти Таро. Костюмите (пентакли) са кръстени на земните елементи. Въздухът се свързва с костюма на мечове, огънят с жезли. Чашите съответстват на елементите на водата, а костюмът от диаманти е отговорен за Земята. Доста просто подравняване, помага да се използва древната магия на шаманите при предсказване на бъдещето.

За удобство името на картите се състои от номера на символа и точното му име. По този начин дори начинаещите практикуващи древна шаманска магия няма да трябва да озадачават тълкуването на пророчеството дълго време. Външният вид на всяка карта може да се сравни с произведения на изкуството, нетривиално изображение не само дава малки улики, но и просто впечатлява този, който взима тесте от шамани за първи път. Разликите между картите на древните почитатели на природните елементи и обичайното Таро са видими с просто око.

За да се разбере оформлението, трябва да се създадат специални условия. Самота, пълно отричане, анализ на миналото и бъдещето. Създателите на колодата не предлагат прости задачи, а позволяват на човек, който прибягва до помощта на магическите ритуали на древните шамани, да погледне в душата и да намери правилните отговори в нея.

Сблъсквайки се с такава магия за първи път, може да се уплашите и дори да се смутите, подобни реакции са съвсем естествени. Не се страхувайте от вътрешни промени и бъдете готови да се отворите към света и в отговор да отворите нова вселена за собствения си ум.

Шамански карти

Основните и малките аркани на колодата Шаман помагат да се постави предсказанието „по рафтовете“ и не водят този, който се обърна към тях за отговори, в дълга, безполезна тъмнина. Пътуването през собствения си ум ви позволява да се свържете с духа, чрез който правилните решения ще ви посетят. Основните аркани тестове включват:

Картичка за шут

Има много обозначения за този символ в шаманската магия. Шутът символизира водача, както и свободата и независимостта в миналото или бъдещето. Духовно превъзходство и откъсване от земните материални блага, това предсказва подобно старши ласо.

Шаманска карта (или както се казва магьосникът)

В смисъла на това ласо са скрити възможностите, които идват от човек, от неговата душевна сила. Шаманът на предците е отговорен за въображението. Практиката, която следва най-съкровеното знание, за това напомня Шаманската карта (магьосникът от най-висшите аркани).

Старши Аркана - Майката на световете

Този символ, който се появи във вашето оформление, символизира растежа на интуицията, тънкото усещане за промените в света.

Несъзнателната помощ, на която не винаги сте обръщали внимание, ще бъде най-добрият ви помощник, ако следвате предвидливостта на картите на древните шамани.

Четвъртото ласо - собственикът на свещената тамбурина

Тази карта е отговорна за организирането на живота ви. Има ли план зад всичко, което правите? Ако не сте работили с подреденост, тогава това старшо ласо предупреждава, че хаосът в любовта и професионалните дела е лукс, който е непосилен за вас.

Карта за ловец на демони (Йерофант)

Йерофантът е карта, която символизира израстването във всички области на живота.

Символ на най-голямата духовна сила и сила на човека. Това ласо, което изпадна в оформлението, обещава невероятен възход в бизнеса. Възможно е човекът, който тегли картата на ловец на демони, да разбере важна тайна, да открие за себе си това, което е било скрито от него дълго време. Положителна във всеки смисъл, картата Йерофант е отговорна за придобиването на нови идеали, които влияят на живота само по добър начин.

Любителите на тайните

Световете около човека ежедневно влияят на живота му. Картата на любовниците напомня за такава проста истина. Символ на съгласие, привличане и установяване на баланс, това обещава старшото ласо на подобен костюм. Всичко, което се изисква от вас, е да инвестирате любов във всички предстоящи дела и тогава всяко ваше начинание ще бъде увенчано с успех.

Колесница или въртящо се колело

Всичко, върху което е изграден светът, е циклично повторение на неизбежни събития. Раждане, живот, смърт. Arcane Chariot обещава движение с мощно умствено подхранване. В никакъв случай не стойте на едно място, ако картата за въртене на щит е паднала във вашето оформление, в противен случай ще пропуснете уникалната възможност да промените собствения си живот към по-добро.

Карта за сила и енергия

Силата на Духовете, дадени да ви помогнат, трябва да се използва само мъдро и отговорно. Не пренебрегвайте енергията и тогава всички препятствия по пътя ви ще бъдат унищожени.

Аркана на отшелника

Тази карта е отговорна за търсенето на духовен баланс, без който други светски дела няма да имат смисъл. Натрупвайте мъдрост, знания и смело ги използвайте. Картата на отшелника винаги означава копнеж за хармония и баланс.

Колелото на късмета

Символът, обозначаващ причудливата съдба, показва възможностите, от които можете да се възползвате. По-нататъшният изход от събитията зависи само от вашия избор.

Малките аркани са подредени в хронологичен ред, което значително опростява анализа на подравняването.Обичайните карти таро не са същите като шаманското тесте, така че тези, които са изучавали други магически атрибути, трябва да свикнат с картите за шаманизъм без излишна бързане.

Древна магия, за която не се говори на всеки ъгъл, мощна и невероятно точна - шаманизъм. Прибягвайки до помощта на природните елементи, човек е в състояние да осъзнае собствената си същност и висша цел. Когато започвате да гадаете на шаманското тесте, бъдете готови за дълъг процес на разбиране на минали грешки и техните последствия. За забавление или забавление картите на древните шамани няма да бъдат полезни, защото не всеки може да разбере истинската им същност.

Таро Шамани е пропит с цялата онази специална енергия, която шаманите са използвали за своите ритуали от началото на времето до наши дни. Таро шаманите често се използват в случаите, когато е необходимо да се разбере какво трябва да направи човек, за да намери хармония в собствената си душа и да вземе решение за избор на живот.

Палубата Шаман Таро включва използването на енергиите на природата, следователно е необходима голяма Сила, за да се разберат такива карти, да се тълкуват правилно. Гаданията на шаманското Таро често включват предварителна медитация, по време на която Учителят се пречиства от всякаква негативност и се отваря за онези енергийни потоци, които идват от елементите.

Включва Таро Шамани

Таро шаманите са подобни на класическите колоди, но имат своя специална символика, която предава енергията на природата. Големите Аркани в колодата Шаман Таро са запазили класическия си вид, но Малките Аркани са се променили. Изобразяват се като тамбури, лъкове, кости и кристали. Такива символи не са избрани случайно, тъй като при отгатване на шаманското Таро човек трябва да премине през различни медитативни състояния, на които тези символи съответстват в магията на шаманизма. В Таро на шаманите тези карти, които означават хора, също бяха променени. Шаманизмът предполага единство с природата и олицетворение на всеки човек не във физическо тяло, а в някакво животно или предмет. Затова кралицата се превърна в огърлица, кралят в корона, пажът в перце, а рицарят в кон. По време на гадаене на шаманското Таро всички тези символи се разглеждат по-задълбочено и се сравняват не само с въпросите на конкретен човек, но и с по-глобални неща: наследството на предците, неземните сили, влиянията на енергии и елементи. Ето защо гадаенето на Таро на шаманите е възможно само за посветени, хора, които имат най-големия Дар и са в състояние да тълкуват всичко, което Вселената им предава.

Влиянието на исковете върху резултата от тълкуването

Гадания на Таро Шаманитеможе да се направи с различни графици. Някои от тях отговарят на класическите, а други са много различни, защото са изградени върху духовните принципи на шаманизма. Но въпреки това основните значения на костюмите все още остават.

  • Тамбурина, която в класическата колода е пентакли, е символ на материалните ценности и земния живот.
  • Лъковете се превърнаха в мечове, които отговарят за мисловните процеси, човешкия интелект, способността му да анализира събитията.
  • Костите в тази колода символизират елемента на Огъня, който покровителства Жезлите и предава чувствата, страстите, харесванията и антипатиите на хората.
  • Кристалите, подобно на чашите, се подчиняват на Елементите на водата и говорят за това как човек и неговата среда са в хармония със собственото му „аз“.

Характеристиките на интерпретацията на такова тесте карти зависят от това какви въпроси иска да зададе човекът, какво го тревожи и какви са неговите проблеми. Те могат да разкажат не само за физическото, но и за духовното, да покажат миналото, да обяснят какви кармични дългове не са изплатени и каква енергия е повлияла на ситуацията. Тези знания са много важни и необходими за формирането на личността и решаването на проблеми, но те могат да бъдат напълно получени само чрез контакт с професионалисти.
Ето защо, в трудни житейски моменти, трябва да се обърнете към професионални майстори, които могат да усетят и разберат енергията на шаманските карти Таро и да изстискат цялата информация докрай.

Tarot Shamans е уникално тесте карти, което се потапя в атмосферата на Призрачната гора. Тук истинските шамани научават тайните на Вселената, гледат в миналото и виждат знаци за бъдещето. Тази уникална колода е подходяща за тези, които искат да погледнат отвъд обичайното възприятие на света.

Шаманът е свързан със света на духовете. Тази връзка му позволява да лекува, да предизвиква дъжд, да иска съвет от мъртвите. Духът на магьосника по време на екстатичен транс се скита из различни светове, побеждава злите духове, намира отговори. Изучаването на колодата на шаманите потапя търсачите в състояние на духовен транс. Придвижвайки се през нивата на картите Таро, можете да се научите да разделяте духовното от физическото, животинското.

Палубата е изработена в смесен вариант. Когато тълкувате събития, можете да използвате класически значения и авторски дефиниции. Големите Аркани имат фундаментална разлика. В тази колода няма да има купи, мечове, мистериозни пентакли и мощни боздугани. Но ще се появят диаманти и лъкове, както и кристали и кости. Tarot Shamans е своенравна колода, тарологът ще се нуждае от определени умения, за да се задълбочи в тълкуването на ситуацията.

Моля, имайте предвид, че всички големи аркани имат други имена. Опитните таролози все пак настояват, че значенията на автора са по-подходящи за работа с колодата, тъй като те все още се различават от класическите интерпретации, макар и не много съществено.

Интересно видео по темата:

структура на палубата

Структурата на тестето, на пръв поглед, е позната: 78 карти, 22 големи аркани и 56 малки аркани, 4 костюма, но приликата свършва дотук. Имената на картите не отговарят на класиката: 1 ласо ("Магьосник"), в шаманското Таро се нарича "Наследствен шаман", 2 ласо ("Жрица") - "Майка на световете" и т.н. Имената на всички аркани са уникални. Но необичайността на колодата също не свършва дотук: четирите познати костюма на Малките Аркани имат и други имена. Пентакли в Таро Шамани - костюмът от диаманти (барабани), съответства на елементите на Земята. Костюмът на мечовете - лък, съответства на елемента Въздух. Жезли - Кости, елементът на Огъня. И накрая, костюмът на чашите съответства на костюма от камъни (кристали) и елементите на водата.

Имената на картите също помагат при тълкуването на значенията на шаманите на Таро: всяка карта има име заедно с число и обозначение на боята. Например, класическата „Двама пентакли“ в шаманското Таро ще бъде „Двамата с диаманти“ и картата „Слушане“. Съответно всички изображения на карти също са много далеч от класическото Таро. На същата „Две от тамбури“ мъж е изобразен, заобиколен от огромно растение. Увивките с цветя обграждат цялото пространство, мъж седи в поза на лотос и медитира. Авторите предлагат интерпретация на картата в този формат: за да погледнете вътре в себе си, е необходима тишина. Вътрешни светове, изолация, самота. Мисля, че дори с примера на една карта става ясно, че описанието отговаря на снимката.

За какво ще разкаже Таро Шаманов?

И накрая, стигаме до основното: как да познаете шаманското Таро, за какво е предназначено? Първото нещо, което трябва да запомните е, че независимо от факта, че колодата има класическа структура, не бих я нарекъл Таро. Това е Таро от типа „оракул” или, както се казва, Оракулът. Второ: Tarot Shamans работи не по-лошо от всяка класическа колода Таро. Изображението на арканите е интуитивно и няма да е необходимо да притежавате Таро на „професионално“ ниво тук. Палубата е в състояние да отговори на всякакви въпроси. Основното нещо, както обикновено, е да ги артикулирате ясно. Но все пак в оформленията на шаманите на Таро си струва да се постави повече акцент върху познаването на себе си, върху характеризирането на личността и върху психологическия анализ. Палубата дава отлични съвети какво да правите, как да балансирате ситуацията, как да стигнете до хармонично състояние. И не всяка колода Таро се справя с това!

Интересно видео по темата:

Значение на колодата карти

Майор Аркана

Свети просяк- пътешественик от онзи свят, независим, отричащ стойността на парите.

Родов шаман- посветени, стремящи се да променят реалността с помощта на знания и фантазия. получаване на умения, желание за промяна на света наоколо, наличие на подарък.

Майката на световете- пазачът на несъзнаваното, със силно развита интуиция, която е посредник между световете. Пазител на истината.

Майката Земя- даване на живот на безкрайното разнообразие от живи същества. Плодородие, жена, която може да даде живот на всичко, което съществува.

Собственик на тамбура- говорене с Духовете, олицетворяващи силата на ума, финансовата стабилност, морала в действията. Човек, способен да разбира езика на духовете, силен, организиран.

Ловец на демони- войнствен свещеник, застанал на пътя на сенките. Истинската духовна сила. Познание за истината.

Прикачен файл- привличане между световете, точката на сливане, пътят на любовта. Път, пълен с любов, пътешествие в невидимия свят.

Въртящо се колело- въртящо се колело-циркулация: след живота идва смъртта, след това отново прераждането. Способността да се контролира вътрешната сила. Всичко в този свят е циклично, добро решение, умение да управлявате енергията си.

енергия (сила)- помощ, идваща от страната на духовете. Лично израстване, творчество. Постоянство.

Търсене на духовност (Отшелникът)- самотен скитник, който търси съгласие в душата, откъсване. Натрупани знания, опит да се намери истината.

Духовна тамбурина- гласът на Бога, възвестяващ началото на нов цикъл, раждането на нещо. Борейки се с обществото, опитвайки се да намеря нещо ново.

Наказание (Правосъдие)- кармичен баланс, следствие. Закони на съществуването, неподвластни на човешките правила. Всеки ще бъде възнаграден според заслугите си, жаждата за съвършенство.

Посвещение- размисъл, промяна на възгледите, жертване на частица от себе си на Духовете. Трябва да си вземете почивка.

Отразен свят- филтриране на ума, промяна на съществуването. Огледален образ на материалния живот в друг свят. Резки промени, прочистване на ума.

Изцеление- защита на Духовете, баланс на енергиите на ума и физическото тяло. Медитативна практика, невидима стена между вас и вашите врагове.

Майстор на трансформацията (Лорд на трансформацията)- Демон, променящ формата. Лъжи, хитри трикове, силата на инстинктите. Шенанигани, някой ти се подиграва, манипулация.

Световно дърво (космическо дърво)- главната ос на Вселената, неизчерпаем източник на енергия, пряка връзка с Духовете.

Насочване конец (пътеводна звезда)- вдъхновение, духовност, доброта, идващи отгоре. Креативност, хармония със себе си.

Илюзии- мечта, паралелна реалност. Несигурност, ясновидство.

Зора- енергията на живота, истинската любов, слънцето. Жизненост, появата на силни връзки.

възкресение- знак на съдбата, прераждане. Събуждане от сън.

върховен свят- Космос. Всичко се случва, както е предопределено. Обновяване, връзка с Вселената.

Костюм от диаманти (барабани)

Това е знакът на Земята, екстатичен "Танц", който позволява на шамана да се синхронизира с духовете:

асоговори за движение, танц, благополучие, добро здраве, движение, изобилие.

двойка- за медитацията, способността да чуваш, потапянето в себе си; познания за вътрешния свят.

тройкатамбури означава ритъм, началото на еволюцията, подобряване на застояла ситуация,

четириопределя размисъл, стремеж към власт; търсене на източник на енергия.

петговори за срив, падане, трудности в живота, криза, нестабилност, упорита работа.

шест- за увереност, неочаквани другари, проницателност, хармония със света, нови познанства.

седемтамбурата се тълкува като гъвкавост, обрати на съдбата и приспособяване към тях, способност за адаптиране към всякакви условия.

осем- символ на притежание, предпазливост, честна игра с постигане на нови енергийни нива; постигане на висока позиция.

деветтълкуван като ангажираност, колективизъм, решаване на ежедневни проблеми, това, което търсите, е много близко.

десет- това е танцът на раждането, еуфорията, нестандартният подход към ситуацията, новите възможности; нови приключения.

земен магьосникще посочи самообразование, усъвършенстване, разбиране на новото, развитие.

слуга на земята- за гордост, агресивност, непрекъснато действие; движение без спиране.

майка мечкадиректно към търсенето на защита, страх, предпазливост, ревност.

Баща - Бизонът разказва за лоялност, търпение, упоритост, компетентност. Доверие, издръжливост, смелост, сила.

Костюм с лък (мечове)

Това е въздушен знак. Духът на Магьосника напуска тялото, насочвайки съзнанието през паралелни светове:

асо- проектиране на цели, стремеж към по-високо; пътешествие в друг свят.

двойка лъкове- подготовка, нерешителност, отдих, конфликт на реалния свят и осъзнаване.

тройкавече говорим за отделяне на душата от тялото, отказ от решаване на проблеми, загуба на желание за живот, духовно търсене; загуба на интерес към живота, реалността.

четирище ви принуди да търсите решения чрез кризисни ситуации, удари на съдбата, трябва да си дадете време да съберете мислите си.

петза смяна на маски, измама, игра на различни роли; способността да се погледне ситуацията от различни ъгли.

шестговори за желанието за избягване на реалността, преодоляване на вътрешните забрани, преодоляване на препятствия.

седемза пътуване до астралния план, желанието да се избягват конфликти, голяма загуба на жизнена енергия. Разработване на тактика, способност за преговори.

осемлъкове разказва за възможността за промяна, изцеление, преодоляване на препятствия, дълбоки промени, възстановяване.

девет- за раждането на ново мислене, страх от трансформация; страх да останеш сам, страх от промяна на нещо.

десет картапредсказва преодоляване на съпротивата на околния свят, завършване на нещо, загуба на себе си.

знак на Господаря на облацитеговори за силно развит интелект; хитрост, появата на видения.

облачен слугатълкувани като прозрение, сънища, които носят решения от дълбините на подсъзнанието; получаване на намеци от Висшите сили.

карта жена вранапредсказва разнообразието на човек с голям запас от знания; човек с хиляди лица.

господар на небето- това е отворен, разумен ум, мощен контрол на емоциите, сила. Изчисляващо лице, следвайки закона.

Костен костюм (череп)

Знак за противопоставяне на огъня на шамана срещу враждебни демони с цел придобиване на мъдрост:

асо- битката с вътрешния "аз", творческото мислене, сексуалността; огнена скала, сексуално влечение.

двойкаговори за появата на друго "аз", необходимостта от използване на вътрешни ресурси, постигането на желаното.

тройка- това е писмо от Духовете, помощ от Великите за нови начала;

четирикости се интерпретира като бързина, ярка проницателност, интерпретация на видения, мисли, разбиране на ситуацията, човек трябва да се концентрира.

петще посочи възражението на Духовете, конфликти, неочаквани препятствия, които трябва да бъдат преодолени; борба с вятърните мелници.

номер 6- съюзник, помощ, победа, награда; имате силен помощник.

седемна картата - битката на духовете, въображаеми трудности, борбата с вътрешните страхове, борбата със себе си.

осемпредсказва среща с Духовете, интуитивно прозрение; среща с техните вълшебни покровители.

с хвърлена деветкастрахът е възможен, разбирайки вашата тревожност и преодоляването й, научете се да разпознавате страха и да го използвате за свои собствени цели.

десетще посочи цената на Постижението, малките жертви в името на бъдещите победи; играта си струва свещта.

Шаман (магьосник) на огъня- това е мощен потенциал, природни данни, пламенно старание, амбиция, големи възможности.

Помощник (слуга) на Огъняпредавания за темперамент, абсурд, конфликт;

Дух пазителогънят ще покаже жестокост, постоянство, завист, гняв, зависимост от някого.

Духът на по-стария крокодил- да поддържа неутралност, лоялност към традициите, неуязвимост.Брак.

Камъни за костюми (кристали)

Воден знак. Привързаност на душата, завръщането на магьосника, изцеление, духовна хармония:

асо- Камък-Лечител пророкува изцеление в любовта, разбиране за съществуването на човека; отърваване от болестта, силна привързаност.

двойкакамъните водят до хармония, искреност на чувствата, изцеление с любов,

тройка- към концентрацията на енергия, сила, ползотворно сътрудничество; организация на заетостта, печеливша работа.

четирипоказва необходимостта от пречистване, способността за разсейване на страха, като гъст дим. Необходимо е да се очисти душата, страхът ще бъде разсеян.

пет- от страх от загуба на душата, илюзорността на целите; научете се да гледате на ситуацията от различен ъгъл.

шестговори за скука за починалите, за минали спомени, всичко ще се промени към по-добро.

седем- за отражението на нечий образ, съмнение, нерешителност; появата на визия, страх от победа.

осем картище посочи пътя към идеалността, невнимание към подканите. В стремежа към съвършенство, бъдете по-внимателни към съветите.

деветобещава мъдрост, баланс между индивида и самата планета; познаване на хармонията.

дузина камъниразказва за себепознание, разбиране за единство със Земята; завършване на започнатата работа, щастие.

воден магьосникговори за съживяване на чувствата, успокояване на Душата, промяна на чувствата.

воден слугаза възможността за прехвърляне на мечти в светския живот; мечта, свобода.

Майката на Морей- това е оптимизъм, емоционалност, вяра в себе си и природата, силно въображение, любов към всичко съществуващо.

Духът на водната стихия- талант, безкрайни възможности, въплъщение на идеи. Жизнерадост, преговори.

В допълнение към тези стойности има отделна книга за работа с колодата Шаман Таро.

Галерия за шамански таро

Можете да изтеглите всички изображения на arcana без воден знак и с добро качество (по-добро, отколкото на тази страница) от връзката в края на страницата.

Майор Аркана






Галерия с барабани




Галерия лък




Галерия на черепите


Таро Шаманов. Самото име сякаш ни намеква, че след като вземем тесте, ще се потопим в света на мистицизма и магията. Тази колода не е класика. Историята му започва в древни времена, когато шаманите едва започват да се появяват, а шаманизмът е все още в самото начало на своето възникване.

От древни времена хората вярват в другия свят, а също така искрено вярват, че има хора, които могат да общуват с тези, които са от другата страна. Въз основа на това вярване се формира шаманизмът, който е религия. Много последващи религии съдържат някои черти на шаманизма. Въпреки че не е напълно приемливо да се приписва на религиите, защото шаманизмът се свързва основно с магия. Той свързва и органично съчетава изкуството на управление на природата и околната среда.

Всеки, който желае, може да стане шаман. Това е невъзможно да се научи. Само избраният от духовете може да стане шаман. Този, на когото съдбата е наредила да стане проводник между царството на мъртвите и царството на живите. Самото тесте обаче не е послание от онзи свят. Неговите създатели живееха с нас на една и съща земя: Масимилиано Филадоро, Алесия Пасторело и Сабрина Ариганело. Струва си да се отбележат усилията им, защото те положиха всички усилия да предадат на своите потомци чрез картите целия чар и мистицизъм на истинския шаманизъм. Целта на създаването на Таро Шамани беше желанието на художниците да доведат човек в дълбоко емоционално състояние. Някакъв транс, за да може да усети неземните сили, които са около него, както и да види какво искат да му покажат картите.

Състав на палубата

Палубата Шаман Таро не се различава по особен начин от класическите. Състои се от 78 карти, от които: 22 големи аркани и 56 малки. В колодата има 4 костюма. И тук приликата му с класическите колоди свършва. Основната разлика се крие в имената на отделните карти. 1 ласо, което в класиката се нарича "Магьосникът", в Таро на шаманите се нарича "Наследствен шаман". 2 ласо също получи специалното си име - „Майката на световете“. Също така особеност е, че всяко ласо има свое уникално име. Следващата разлика е, че в Таро на шаманите всяка боя принадлежи на един от четирите елемента. Костюмът от тамбури, или барабани, символизира елемента на Земята. Костюмът на мечовете, също лък, е по-близък до въздуха. Жезълите се наричат ​​кости и представляват елемента Огън. А костюмът от чаши, наричан още костюм от кости, съответства на елемента Вода. Всичко по-горе значително опростява процеса на тълкуване на значението на всяка от картите. Друг фактор, който е от голяма помощ за това е, че всяка карта, освен боя и номер, има и уникално име. Например картата, наричана в класиката „Двама пентакли“, в шаманското Таро се нарича „Двама от диаманти“ и се нарича още „Слух“.

Както може би се досещате, дизайнът на самите карти и изображенията, поставени върху тях, се различават значително от представените в класическите тестета. Да вземем за пример същия "Двама от диаманти". На нея е изобразен човек, около който се извиват издънките на диво растение. Creepers постепенно се разпространяват из цялата стая, опитвайки се да запълнят цялото налично пространство. Междувременно мъжът седи мирно на пода, медитира в поза на лотос, сякаш пренебрегва факта, че ако не направи нищо, природата може да го погълне. Авторите на това тесте, като интерпретация на тази карта, твърдят, че за да разбере човек себе си, той се нуждае от тишина. По някакъв начин да се абстрахираш от всичко, което се случва и просто да се наслаждаваш на компанията на себе си. Само от тази карта става ясно, че описанието и интерпретацията на всеки от тях отговаря на изображението.

За какво може да разкаже Таро Шаманов?

Най-важната и основна тема, която бих искал да засегна, е за какво е предназначен този тест. Въпреки факта, че колодата има класическа структура и основен състав, тя трудно може да бъде класифицирана като клас Таро. Това тесте е Oracle и носи не по-малко предимства от всяко класическо тесте. Освен това е много по-лесно да го използвате, защото не е необходимо да имате обширни познания, за да разберете значението на всяка една от картите. Можете да получите отговор на всеки въпрос, който ви интересува. Основното нещо е да го формулирате ясно. Най-важната и ценна разлика между Таро Шаманите и другите колоди е, че позволява да се разбере себе си и да се постигне душевен мир и спокойствие.

От името на колодата веднага разбираме, че ще става дума за нещо мистично, магическо и ново. И това първо впечатление не подвежда: колодата Шаман Таро в никакъв случай не е класика на жанра!

Но първо, малко предистория. За да разберете каква е основната идея на шаманското Таро, трябва поне накратко да знаете какво е шаманизъм. И кои точно са самите шамани. И така, шаманизмът е ранна форма на религия, която се основава на вярата в общуването на шаман с духове в състояние на транс. Между другото, елементи на шаманизма се съдържат в много ранни религиозни системи. И определено можем да кажем, че шаманизмът е свързан с магия. Може би дори думата религия във връзка с шаманизма не е напълно приемлива. По-скоро би било правилно да го наречем магическо изкуство, способността едновременно да се адаптират и контролират природните сили. Шаманът не е просто обучен човек, а избраник от духове, пътуващ из други светове в състояние на транс. Връщайки се към самата колода, трябва да се отбележи, че нейни автори и художници са Масимилиано Филадоро, Алесия Пасторело и Сабрина Ариганело. И те много се опитаха да придадат наистина шаманска атмосфера на колодата си. В съответствие с намерението на авторите, колодата Шаман Таро е предназначена да въведе човек в по-дълбоко емоционално състояние - транс, медитативно... Благодарение на това, необичайни образи и значения на оформленията могат да дойдат до човек.

структура на палубата

Структурата на тестето, на пръв поглед, е позната: 78 карти, 22 големи аркани и 56 малки аркани, 4 костюма, но приликата свършва дотук. Имената на картите не отговарят на класиката: 1 ласо ("Магьосник"), в шаманското Таро се нарича "Наследствен шаман", 2 ласо ("Жрица") - "Майка на световете" и т.н. Имената на всички аркани са уникални. Но необичайността на колодата също не свършва дотук: четирите познати костюма на Малките Аркани имат и други имена. Пентакли в Таро Шамани - костюмът от диаманти (барабани), съответства на елементите на Земята. Костюмът на мечовете - лък, съответства на елемента Въздух. Жезли - Кости, елементът на Огъня. И накрая, костюмът на чашите съответства на костюма от камъни (кристали) и елементите на водата. Имената на картите също помагат при тълкуването на значенията на шаманите на Таро: всяка карта има име заедно с число и обозначение на боята. Например, класическата „Двама пентакли“ в шаманското Таро ще бъде „Двамата с диаманти“ и картата „Слушане“. Съответно всички изображения на карти също са много далеч от класическото Таро. На същата „Две от тамбури“ мъж е изобразен, заобиколен от огромно растение. Увивките с цветя обграждат цялото пространство, мъж седи в поза на лотос и медитира. Авторите предлагат интерпретация на картата в този формат: за да погледнете вътре в себе си, е необходима тишина. Вътрешни светове, изолация, самота. Мисля, че дори с примера на една карта става ясно, че описанието отговаря на снимката.

За какво ще разкаже Таро Шаманов?

И накрая, стигаме до основното: как да познаете шаманското Таро, за какво е предназначено? Първото нещо, което трябва да запомните е, че независимо от факта, че колодата има класическа структура, не бих я нарекъл Таро. Това е Таро от типа „оракул” или, както се казва, Оракулът. Второ: Tarot Shamans работи не по-лошо от всяка класическа колода Таро. Изображението на арканите е интуитивно и няма да е необходимо да притежавате Таро на „професионално“ ниво тук. Палубата е в състояние да отговори на всякакви въпроси. Основното нещо, както обикновено, е да ги артикулирате ясно. Но все пак в оформленията на Таро шаманите бих се фокусирал повече върху себепознанието, върху характеристиката на личността, върху психологическия анализ. Палубата дава отлични съвети какво да правите, как да балансирате ситуацията, как да стигнете до хармонично състояние. И не всяка колода Таро се справя с това!